Nissan Leaf Acenta
Nissan mag anders beweren, maar dat lijkt slechts schijn. Wel is de instapversie terug van weggeweest.

Zoeken we de oude prijslijst op, dan zien we dat de Nissan Leaf Visia bij introductie werd aangeboden voor een prijs van € 33.990. Voor de wat luxere Acenta uitvoering diende € 35.990 te worden betaald. Nu meldt Nissan trots dat de een van de bestverkopende ev’s goedkoper is geworden.

De Nissan Leaf Acenta staat nu voor een bedrag van € 36.990 in de prijslijsten. Die uitvoering is teruggekomen, nadat een tijdlang alleen de N-Connecta en Tekna uitvoeringsniveaus beschikbaar waren. De Leaf levert een vermogen van 110 kW (150 pk) en een koppel van 320 Nm. Het accupakket heeft een capaciteit van 40 kWh. Dat is acceptabel, maar inmiddels ook echt niet meer dan dat.

De concurrentie rammelt aan de poorten; auto’s als de vernieuwde Renault ZOE, Peugeot e-208 en Opel Corsa-e bieden alle 50 kWh en bij Kia en Hyundai is 64 kWh min of meer de standaard. De Hyundai Ioniq heeft nu weliswaar een kleiner accupakket, maar vanaf volgend modeljaar is er een verbeterde Ioniq die een accupakket met een capaciteit van 38 kWh heeft.

Het is dus zeer verklaarbaar dat de Nissan Leaf in ruil voor een wat meer bescheiden uitrustingsniveau een lagere prijs krijgt. Een andere mogelijkheid is om het gelijk goed te doen en te opteren voor de Nissan Leaf e+, met meer vermogen en een accupakket met een capaciteit van 62 kWh. De levering van deze Leaf met een groter uithoudingsvermogen is inmiddels van start gegaan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.