Lichtelijk nerveus neemt Shinzo Abe, minister-president van Japan, plaats in de autonoom gestuurde Nissan LEAF.

De elektrische LEAF, de eerste autonoom gestuurde auto in Japan met een kenteken, reed door de straten rondom het National Diet Front Garden, een park in het centrum van Tokio gelegen tussen het parlement en het keizerlijk paleis.

Vicevoorzitter Toshiyuki Shiga van Nissan gelooft dat autonoom gestuurde voertuigen een belangrijke rol gaan spelen in de economische groei van Japan:

With the public road demonstration for the Autonomous Drive held in the presence of the Prime Minister, I believe that a great step has been taken towards the realization of Autonomous Drive. Nissan will pursue a safer, more comfortable and environmentally-friendly mobility by further fortifying our cooperative relations with the many government agencies and people involved.

De elektrische Nissan LEAF staat aan de basis van het autonoom rijden. Om op de openbare weg te kunnen rijden zonder menselijke besturing is de auto voorzien van camera’s, laser scanners en rader om voetgangers, verkeerslichten, verkeersborden en andere objecten te kunnen identificeren. De data wordt verwerkt door een computer, die beslissingen maakt betreffende de acceleratie, besturing en remmen.

Bekijk de video HIER op Autojunk


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.