De officie claim over het teruglopen van de energiecapaciteit van het Leaf-accupakket is dat er minimaal 80% overblijft na vijf jaar. Vanuit warme gebieden in de VS komen berichten dat het stroomverlies sneller optreed dan verwacht.

In het tamelijk warme Arizona melden gebruikers van de Nissan Leaf dat er na een jaar al een streep van de 12 energiestreepjes verdwijnt na volledig te zijn opgeladen. En volgens Greencarreports.com komen er uit meer staten, waaronder Texas, berichten dat Leaf-rijders eerder te maken krijgen met capaciteitsverlies dan verwacht. Nissan zegt dat de terugval niet lineair verloopt, en de capaciteit dus niet in het zelfde tempo achteruit gaat. En daarbij: in de VS zijn er nu ongeveer 20 Leafs waarvan de klachten bekend zijn. Op het totaalplaatje zijn dit nog geen schrikbarende cijfers.

Het komt vooral voor in de warme staten, en de hoge temperatuur zou dus een nadelig effect kunnen hebben op het 24 kWh accupakket van de Leaf. Vloeistofkoeling zou dan toch uitkomst kunnen bieden, wellicht dat Nissan dit dan ook toepast bij de nieuwe generatie van de Leaf.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.