Om te vieren dat bestuurders van de LEAF op weg zijn naar de 1 miljard kilometer, heeft Nissan een serie geanimeerde filmpjes gemaakt.

Roberto San Jose vertelt zijn verhaal als eerste taxichauffeur in Spanje met een Nissan LEAF. Sinds hij de EV in oktober 2011 inzet voor zijn ritten, heeft hij al meer dan 100.000 kilometer gereden en driekwart van zijn verbruikskosten bespaart.

“Verhalen als die van Roberto laten zien hoe de aanschaf van een Nissan LEAF een bedrijf vandaag de dag kan revolutioneren. Hij is één van de vele pioniers die de vruchten plukken van elektrische voertuigen, en dat aantal groeit met de dag”, aldus Jean Pierre Diernaz, hoofd EV’s voor Nissan Europa.

Na Roberto volgden geanimeerde filmpjes met de verhalen van Pascal di Stefano en Vito Mondelli. Pascal, uit Frankrijk, vertelt hoe hij weer plezier kreeg in het rijden met zijn Nissan LEAF. Hij kocht ‘m als een auto voor erbij, maar gebruikt de LEAF nu het meest.

Vito uit Italië vertelt over zijn reis naar het pittoreske stadje Taranto, 100 kilometer verderop. Zijn vrienden zeiden dat hij het nooit zou redden in een EV, maar hij bewees hen het tegendeel. Met een volledig geladen accu kan de LEAF meer dan 100 kilometer afleggen, ook over de snelweg.

Nu de LEAF-rijders steeds dichterbij de 1 miljard kilometer komen, zal Nissan nog drie animaties maken. Deze zullen gaan over Laura Farina (de eerste LEAF-eigenaar in Italië) Sue Terry en Darren Golder, voor wie de LEAF hun rijervaring radicaal heeft veranderd.

Naar verwachting wordt de mijlpaal van 1 miljard kilometer in januari 2015 bereikt, maar dankzij toenemende verkoopcijfers en een snel uitbreidend snellaadnetwerk kan dit doel sneller worden bereikt dan verwacht. Met de CarWings telemetrie wordt de totale afstand van elke LEAF wereldwijd nauwkeurig bijgehouden sinds de auto werd geïntroduceerd in 2010.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.