Nissan heeft haar onderdelen- en racepartsafdeling eens kritisch naar de elektrische Leaf laten kijken. Het resultaat daarvan heeft het merk onthuld op de Tokyo Motorshow.

Eerder kondigde Nissan al aan dat het in 1984 opgerichte Nismo meer reguliere modellen van het merk zou gaan tunen. Het eerste voorbeeld was de Juke Nismo Concept, maar wie had kunnen denken dat ze direct erna de Leaf zouden aanpakken? Goed nieuws voor de Leaf-fans, het is toch echt gebeurd. En eind 2012 zou hiervan een productiemodel op de markt moeten verschijnen.

De auto heeft naast een subtiele bodykit ook grotere velgen (18″) met Bridgestone-banden meegekregen. Voorin zijn de koplampen met LED-techniek uitgerust en het dak is deels zwart gespoten. Ook opvallend zijn de blauwe spiegelkappen, die kleur is ook onderaan de sideskirts en diffuser terug te vinden overigens.

Nissan’s Andy Palmel, executive president, zou hebben gezegd dat de Leaf nismo 10% meer vermogen krijgt dan de reguliere Leaf. Ook wordt de auto lichter en zullen ze het onderstel aanpassen om een sportiever rijgedrag te kunnen realiseren.

Een nadeel: volgens Nissan Nederland zal de auto niet hier op de markt worden gebracht. En dat is best jammer.

Fotocredit: leblogauto


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ziet er alvast een stuk beter uit ,waarom dit niet gelijk gedaan?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.