De Nissan LEAF NISMO RC geeft acte de présence tijdens de komende Paasraces op Circuit Park Zandvoort. De spectaculaire elektrisch aangedreven raceauto, die wordt bereden door Tim Coronel, rijdt maandag 9 april voorafgaand aan het Dutch GT Championship waaraan Nissan eveneens deelneemt.

Diverse Nederlandse raceklassen beleven tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort traditioneel hun openingsrace. Dat geldt ook voor het Dutch GT Championship, dat sinds 2009 de eredivisie van de Nederlandse autosport vormt. Nissan verschijnt dit seizoen aan de start van de koningsklasse, het gaat om twee Nissans 370Z in samenwerking met Equipe Verschuur. De coureurs Tim Coronel, Thomas Arends, Sandor van Es en Bertus Sanders nemen het op tegen de Porsche 911, BMW M3, Lotus Evora, Chevrolet Camaro en Corvette C6. Net als vorig seizoen staan drie races per weekend op het programma.

Om het spektakel tijdens de Paasraces nog meer vorm te geven en om nieuwkomer Nissan een steuntje in de rug te geven, maakt Tim Coronel voorafgaand aan de eerste Dutch GT Championship-race van het seizoen een demonstratierit in een Nissan LEAF NISMO RC. Deze speciaal geprepareerde raceauto is uitgerust met dezelfde krachtige lithium-ion-accu’s en dezelfde elektromotor als de in serie geproduceerde Nissan LEAF. De carrosserie is geheel uit koolstofvezel vervaardigd en de ruiten zijn van kunststof; onder meer daardoor hebben de ingenieurs van Nissan Motorsports een gewichtsbesparing van 40 procent gerealiseerd. Mede dankzij grondige aerodynamische aanpassingen staat de LEAF NISMO RC garant voor ongekend snelle rondetijden, zonder enige vorm van schadelijke uitstoot.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Doe mij maar een straatversie van deze leaf. Een stuk minder fugly dan die elektrische broodtrommel die ze nu verkopen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.