Nissan is op de sportieve tour. In korte tijd presenteerden zij ons de Nissan March (Micra) Nismo met en zonder S, de Nissan Almera Nismo en nu de Nissan Leaf Nismo.

Om maar meteen de droom in duigen te laten vallen: de Nissan Leaf Nismo Performance Package, zoals hij voluit heet, is uitsluitend bedoeld voor de Japanse markt. Dit is erg jammer, want wij houden wel van het stoerdere uiterlijk, de betere prestaties en de grotere elektrische range.

De Leaf Nismo is gebaseerd op het recent gefacelifte model. De Performance Package geeft ‘m een nieuwe voorbumper met lipje en LED dagrijverlichting, side skirts, en een achterbumper met geintegreerde mistlampen. Ook zou de aerodynamica zijn verbeterd en worden de voor- en achterkant minder ligt door de luchtstromen. De koolstofvezel spoiler en 18-inch Nismo Black and Diamond aluminium velgen maken het plaatje compleet. Voor wie dit alles nog niet genoeg vindt, kan er nog een sportonderstel, koolstofvezel versiering op de stijlen en spiegelkapjes, en Nismo vloermatten worden besteld.

De 80 kW / 280 Nm elektrische aandrijflijn is hetzelfde gebleven, maar wordt iets scherper door een vernieuwde vehicle control module (VCM). In de “Sports Resetting” krijgt de auto een grotere range, allemaal dankzij de Nissan Leaf Nismo RC die in 2011 onthuld werd op de New York autoshow. De gewone Leaf rijdt zo’n 200 km op een acculading, maar hoeveel extra de Nismo-versie krijgt is nog niet bekend.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.