Nissan Leaf 30 kWh
U rijdt graag elektrisch, maar heeft ook range anxiety en geen geld voor een Tesla? Dan is de vernieuwde Leaf met zijn 30 kWh accupakket misschien een optie.

Nissans volledig elektrische voormalige auto van het jaar onderging namelijk een transformatie. In plaats van 24 kWh aan batterijen zitten in dit model namelijk 30 kWh. In combinatie met een aantal optimaliseringen moet dit tot maximaal 250 km bereik tussen stekkerladingen leiden. Een toename van 26%, volgens Nissan.

De upgrade is beschikbaar voor de uitrustingsniveaus Acenta en Tekna en voegt een bescheiden 21 kg aan het gewicht toe. De nieuwe topversie komt in het assortiment naast (of boven) de bestaande versie. Klanten krijgen 8 jaar/160.000 km garantie op de accu, en kunnen hun Leaf maximaal op 400 Volt met driefasenlading bijtappen. Dit nieuwe model komt vanaf januari 2016 op de markt, prijzen worden later gecommuniceerd.

Nog een handige feature is het ConnectEV-systeem. Daarmee kan de bestuurder zien waar in de buurt zich precies oplaadpalen bevinden en of deze nog vrij zijn.

Een van de nieuwe features van het NissanConnect EV-systeem is de mogelijkheid informatie te tonen van laadstations in de omgeving en welke vrij en bezet zijn*. De nieuwe generatie van NissanConnect EV biedt ook een compleet herzien navigatiesysteem, een functie om de auto te traceren en automatische onderhoudsmeldingen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen reacties mogelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.