De Nissan Leaf is in Japan verkozen tot Auto van het Jaar 2011-2012. Dat is tijdens de Tokyo Motor Show bekendgemaakt. Het is de 32e keer dat de prestigieuze prijs wordt uitgereikt en de eerste keer dat een elektrische auto de titel wint.

“We hebben al 20.000 exemplaren van de LEAF verkocht en hebben daarmee nu al onze belofte waargemaakt om wereldwijd betaalbare, schone mobiliteit aan te bieden. De Japanse Auto van het Jaar-titel betekent net zoveel voor Nissan als voor onze klanten”, vertelt Nissans CEO, Carlos Ghosn. “Alle onderscheidingen voor de LEAF bewijzen dat zero-emission-voertuigen een competitief alternatief zijn voor conventionele auto’s.”

Andere onderscheidingen die de Nissan LEAF al ten deel zijn gevallen, zijn de titel Auto van het Jaar 2012 van de Automotive Researchers’ & Journalists’ Conference in Japan, de titel Auto van het Jaar 2011-2012 van de Automotive Hall of Fame in Japan, de Europese Auto van het Jaar 2011-titel én de titel Wereldauto van het Jaar 2011.

De titel Groene Auto van het Jaar 2012 ging onlangs aan Nissan’s neus voorbij, want dat werd de Honda Civic Natural Gas.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom nu pas?
Vorig jaar was de Leaf toch ook al verkrijgbaar in Japan?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.