Er staan een paar updates op stapel voor de 2013-versie van de Nissan Leaf. Zo krijgt het accupakket het een stuk minder moeilijk in de winter en, zo laat Nissan’s productmanager Mark Perry weten, ook het interieur zal een opknapbeurt krijgen.

De Nissan ondergaat geen veranderingen aan het accupakket, maar toch zullen de prestaties bij koude omstandigheden omhoog gaan. Dit zullen ze proberen te bewerkstelligen met een nieuw verwarmingssysteem voor het interieur. Het huidige systeem legt bij volle belasting namelijk een serieuze belasting op het accupakket. Omdat het relatief veel stroom verbruikt neemt de range soms wel met 50 kilometer af bij volle belasting (totale range: 160 km). De nieuwe verwarming moet hier een einde aan maken: “Hoewel er waarschijnlijk geen verandering in range zal optreden, zal het bereik toch met 30 ├í 40 km verbeteren”, aldus Mark Perry tegenover The Detroit News.

Verdere aanpassingen zullen vooral in het interieur plaatsvinden. De huidige Leaf heeft een overwegend lichtgekleurd binnenste en stoelbekleding dat deels van gerecyclede flessen is gemaakt. Niet iedere klant zit daar volgens Perry op te wachten, en dus zullen ze bij de update ook leer-opties aanbieden. Ook kunnen klanten voor een donkerder interieur kiezen.

Naar verwachting worden de aanpassingen in december geïntroduceerd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.