Nissan Leaf combo Vegas
Weer een elektrische auto met een behoorlijk rijbereik waarop (langer) moet worden gewacht.

De Nissan Leaf E-Plus is eigenlijk de Leaf zoals die van meet af aan had moeten zijn, want met een accupakket met een capaciteit van 60 kilowattuur wordt de auto pas echt interessant. Bovendien is er bij het grotere accupakket ook actief temperatuurbeheer, zodat de boel niet warmloopt tijdens het snelladen. De eerdere verwachting was dat de Nissan Leaf E-Plus er in 2019 zou zijn. Mogelijk ontstaat enige vertraging.

De officiƫle onthulling laat in ieder geval op zich wachten en dat heeft alles te maken met het schandaal rond Carlos Ghosn. De topman van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance die erg succesvol is geweest, onder andere in geld binnenharken en profiteren van twijfelachtige financiƫle constructies. Negatieve media-aandacht is niet iets waarop Nissan zit te wachten tijdens de presentatie van een nieuwe uitvoering van de Leaf. Dus is de onthulling tot nader order uitgesteld.

Dat betekent dat enig geduld nodig is, voor we te weten komen of de Nissan Leaf E-Plus met echt goede cijfers voor de dag komt en een beter aanbod is dan een Hyundai Kona Electric of een Opel Ampera-e. (Via: reuters.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Maar zeker niet beter dan de Kia E-Niro.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.