Nissan Leaf heeft met een toekomst voor zich
Meer rijbereik voor een prijs die nog altijd bescheiden kan worden genoemd. Dat kan worden verwacht van de Nissan Leaf met het grotere accupakket.

Het wordt de komende jaren alleen maar interessanter om over te stappen op een elektrische auto in het middensegment, omdat de capaciteit van de accupakketten toeneemt. Voorloper is de Hyundai Kona Electric die een 64 kWh-accupakket heeft. Nissan blijft niet achter. Van meet af aan was bekend dat de Nissan Leaf een 40 kWh-accupakket kreeg, maar dat na niet al te lange tijd een 60 kWh-accupakket zou volgen.

Dat betekent een toename van het rijbereik en een toename van het vermogen, naar 147 kW (200 pk). Een vermogensstijging ten opzichte van de huidige specificaties is namelijk eenvoudig bereikbaar als de capaciteit van het accupakket groeit. De Nissan Leaf E-Plus komt in modeljaar 2019, wat neerkomt op het einde van het huidige jaar. Gunstig is ook dat deze Leaf E-Plus naar alle waarschijnlijkheid actieve koeling van het accupakket heeft. Zoals gebruikelijk is bij alle andere elektrisch auto’s. Dit moet de problemen met het warmlopen van het accupakket bij snelladen voorkomen, zodat er in alle gevallen ook daadwerkelijk sprake is van snel laden en rapidgate niet nogmaals de kop opsteekt.

Brian Maragno, directeur marketing en verkoopstrategie bij Nissan EV, gaf aan dat er nog geen besluiten zijn genomen over de komst van een Nismo-uitvoering van de Leaf.

Verder wordt door Nissan wel gemeld dat er sinds de introductie van de nieuwe (oktober 2017) er in Europa al meer dan 37.000 zijn verkocht. De nieuwe Nissan LEAF is in Europa tot op heden de bestverkochte volledig elektrische auto van dit jaar. De emissievrije Nissan overtuigt steeds meer klanten. In het eerste halfjaar van 2018 zijn al meer dan 18.000 nieuwe Nissans LEAF op naam gezet.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wanneer begint modeljaar 2019 voor Nissan eigenlijk precies? Ik vraag me namelijk af wanneer we prijzen kunnen verwachten voor de Leaf E-Plus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.