Nissan Leaf
Het is geen auto die topprestaties neerzet bij de snellader. Onderweg het accupakket volladen vergt vaak veel geduld.

De Nissan Leaf e+ is voorzien van een accupakket van 62 kW, de aandrijflijn is goed voor 160 kW (218 pk). Met het prestaties zit het wel goed, behalve dan als het om snelladen gaat. De Leaf is weliswaar voorzien van een Chademo-snellaadaansluiting, maar laadt niet altijd op vol vermogen. Het probleem is beter bekend geworden onder de naam Rapidgate. Aangezien de Leafs verstoken blijven van actieve accukoeling, een bezuinigingsmaatregel van Nissan, loopt de temperatuur tijdens het laden op. Dat maakt een lager laadvermogen noodzakelijk, zodat het accupakket niet oververhit raakt.

Er is uiteraard maar een manier om erachter te komen hoe de Nissan Leaf e+ presteert en dat is door te testen. Dat is gelijk goed gedaan. Er is een afstand van 500 kilometer afgelegd, van Leipzig naar Keulen. En terug. Ongeveer 1.000 km in totaal.

Op de heenweg is het een graad of dertig buiten. De adaptieve cruise control, bij Nissan beter bekend als ProPilot, staat op 123 km/u. De eerste laadstop is na 235 kilometer. Uit het resterende rijbereik valt op te maken dat de Leaf bij deze snelwegsnelheden een afstand van 300 km kan halen, het bijbehorende verbruik bedraagt 18 kWh/100 km. Het opladen gaat aanvankelijk van start met 43 kW, maar zakt tot 20 kW. De temperatuur van het accupakket neemt toe, uiteindelijk tot 48 graden Celcius. Dat betekent dat een laadstop zomaar meer dan een uur vergt.

Tijdens de tweede etappe is een tempo van 110 km/u aangehouden. Eenmaal bij de lader blijkt de temperatuur van het accupakket een forse 49 graden Celsius te zijn. Opladen gaat met 24 kW, meer dan een uur is nodig om tot 80 % op te laden.

Op de terugweg zijn de omstandigheden ruwweg hetzelfde. De buitentemperatuur is nog wat hoger, 35 graden Celsius. Het afgelezen rijbereik is overigens 350 kilometer, hoewel dat op de snelweg onvermijdelijk wat terugzakt. De snelheid ligt aanvankelijk op 110 km/u, maar later wordt gekozen voor een 120 à 130 km/u. Tijdens de laadstop geeft de auto geen informatie over het laden, maar een app die de auto kan uitlezen toont dat er met een vermogen van 19 kW wordt geladen. Het gemiddelde verbruik komt uit op 17,7 kWh.

De leidt onvermijdelijk tot de volgende slotsom. Op lange afstanden, met ook nog eens hoge buitentemperaturen, moet er met een Nissan Leaf e+ aardig wat tijd worden uitgetrokken om de bestemming te halen. Er zijn betere alternatieven denkbaar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.