Nissan Leaf
Terwijl de Randstedelijke wegen overspoeld lijken te worden door Tesla’s, is het wereldwijd Nissan dat fier aan kop gaat in de verkoopstatistieken.

De blog Daily Kanban heeft een overzicht gemaakt van de best verkochte EV’s en stekkerauto’s van januari tot en met september 2014. Anders dan je wellicht zou verwachten, staat Nissan met de Leaf nog altijd stevig bovenaan. Tot en met september werden er liefst 44.897 Leaf’s verkocht. Op een totale markt van 108.646 volledig elektrische auto’s maakt dat een marktaandeel van ruim 41 procent.

Nummer twee op de lijst is Tesla met de Model S, die in dezelfde periode 17.815 keer werd verkocht. Op wederom ruime afstand volgen de BMW i3 (5142), Fiat 500e (4705), Smart Fortwo ED (4604) en de Volkswagen E-Up (4071).

Outlander PHEV meest verkochte plug-in

Kijken we naar de verkoop van plug-in hybrides dit jaar, dan is het de Mitsubishi Outlander PHEV die fier aan kop gaat. Tot en met september 2014 gingen er 23.908 exemplaren over de toonbank. Van januari tot en met oktober 2014 werden er in Nederland 7519 Outlanders op kenteken gezet en daarmee lijkt ons kikkerlandje nog altijd een van de grootste markten voor de Japanse stekker-SUV. Zelfs wanneer we rekening houden met de extra maand verkopen in Nederland als ook de eventuele niet-PHEV Outlanders, lijkt het aannemelijk dat meer dan een kwart van alle Outlander PHEV’s uiteindelijk in Nederland terecht komt. Daarmee blijft de Outlander PHEV een succes in Nederland, vorig jaar werden er nog 8009 exemplaren in Nederland verkocht, destijds nog met 0 procent bijtelling.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.