Met dank aan zonnepanelen die bij de fabriek in het Engelse Sunderland worden geplaatst.

Dat in de post-Brexit-periode door een Japanse autobouwer wordt geïnvesteerd in een Britse autofabriek, is gunstig te noemen. De productielocatie in Sunderland blijft, het succesnummer Nissan Leaf zal er voorlopig van de band rollen. Het is de bedoeling om de elektrische Nissan CO2-neutraal te produceren, conform de bedrijfsdoelen om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Hiervoor wordt dus ruim de tijd genomen.

De aandacht voor hernieuwbare energie is niet nieuw. In 2005 zijn in Sunderland tien windturbines geplaatst met een gezamenlijk vermogen van 6,6 MW. Sinds 2016 is er een zonnepark met een capaciteit van 4,75 MW. Nu worden 37.000 extra zonnepanelen geplaatst, wat 20 MW meer oplevert. Twintig procent van de fabrieksenergie is hierdoor van duurzame komaf, die in de papieren werkelijkheid wordt aangewend om de Nissan Leaf tot neutrale auto te verklaren. Andere auto’s die in Engeland worden geproduceerd zijn de Juke en de Qashqai.

Het bedrijf Engenera is verantwoordelijk voor de plaatsing van de zonnepanelen, iets dat naar verwachting tegen het einde van 2021 gebeurt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.