De Tesla Model S wordt grof van zijn troon gestoten.

De Nissan LEAF, ’s werelds best verkochte elektrische auto, staat voor het eerst bovenaan de verkoophitlijst in Noorwegen. In oktober werden er meer exemplaren van de uitstootvrije familieauto verkocht dan zijn concurrenten met traditionele, hybride en elektrische aandrijflijnen. Hiermee neemt de LEAF bijna 6 procent van de totale markt voor zijn rekening.

De tweede generatie Nissan LEAF werd eerder dit jaar op de markt geïntroduceerd en doet het consistent goed op de automarkt van Noorwegen. Hij staat vierde op de verkooplijst van dit jaar en bestrijkt meer dan 3 procent van de markt.

De Tesla Model S stond in september met 616 stuks bovenaan dankzij een achterstand van orders die werden geleverd. In oktober verkocht Tesla 98 auto’s; niet genoeg om in de top 10 te komen.

Over heel oktober werden er 925 EV’s verkocht in Noorwegen, ofwel 7,2 procent van de totale verkopen tegenover de 3,4 procent in dezelfde maand vorig jaar.

Vergeleken met de rest van Europa, verkopen elektrische auto’s in Noorwegen het beste dankzij hoge subsidies, het kwijtschelden van BTW en wegenbelasting, toegang tot busbanen, geen tol betalen en gratis parkeren en laden. Het doel is om de luchtkwaliteit voor alle inwoners te verbeteren.

autoverkopen noorwegen oktober 2013


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.