Politieagenten, brandweermannen en ambulancepersoneel uit heel Europa adopteren de Nissan LEAF.

Hulpdiensten in Portugal, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zwitserland zetten LEAFs in. Ook andere landen overwegen de overstap naar elektrisch rijden in 2013. Jean-Pierre Diernaz, directeur van Elektrische Voertuigen bij Nissan:

Hulpdiensten en rechtshandhaving zijn sterk afhankelijk van hun voertuigen. Het feit dat er zo veel van hen in heel Europa kiezen voor een Nissan LEAF om de gemeenschap te dienen in stedelijke gebieden, laat zien hoe belangrijk emissievrij en goedkoop rijden (brandstof en onderhoud) is geworden.

Naast het helpen van het milieu, betekenen minder hoge brandstofkosten dat een vloot Nissan LEAFs een serieuze bijdrage kan leveren. De geldbesparingen kunnen worden geïnvesteerd in de ondersteuning van de gemeenschap die zij dienen.

In juni kocht de Franse verpleegster Sylvie Leroy de 10.000ste Nissan LEAF in Europa sinds de verkoopstart in maart 2011. Zij gebruikt haar LEAF om dagelijks bejaarde patiënten te bezoeken in de buurt van Parijs.

De LEAF werd door de hulpdiensten gekozen om verschillende redenen, maar allen vinden het gebrek aan uitstoot de belangrijkste motivatie om over te stappen van gewone benzine- en dieselauto’s.

De eerste dienst ter wereld die elektrisch ging was de PSP (Polícia de Segurança Pública) in Portugal, die afgelopen jaar acht LEAFs inzette voor hun Veilige School Programma. Omdat de wagens zijn voorzien van een lichtbak, sirenes en ‘Polícia’ stickers, kunnen zij ook altijd gebruikt worden voor politiewerk.

De West Midlands Police in het Verenigd Koninkrijk heeft 30 LEAFs besteld, waarmee de agenten slachtoffers van misdrijven en andere afspraken kan bezoeken. Met een gemiddelde afstand van 70 kilometer per dag – ruim binnen een volledige lading – ontlasten deze LEAFs de vloot voor andere belangrijke misdaadbestrijding.

De politie in het Zwitserse stadje Meyrin, 10 kilometer ten noorden van Genève, heeft de emissievrije auto geadopteerd voor de dagelijkse patrouille. Ook de Schotse Police Services Authority (SPSA) heeft twee LEAFs in ontvangst genomen. Naast de milieuvoordelen en CO2-neutraal worden, willen zij hiermee geld besparen. Ondertussen wordt er in het Britse graafschap Durham gewerkt aan een EV-vriendelijk hoofdkwartier voor de brandweer met drie laadpunten en meerdere elektrische auto’s.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.