Nissan Formule E-racewagen
In samenwerking met Renault is de Nissan Formule E-wagen tot stand gekomen. Nissan behoort vanaf seizoen 2018-’19 ook tot de deelnemers aan de Formule E.

Alle elektrische knowhow is verzameld voor deze racewagen. Kennis die ruimschoots aanwezig is. De merken Renault, Nissan en Mitsubishi werken onder de naam Alliance 2022 samen aan de nodige elektrische auto’s. Daar hoort natuurlijk ook een raceauto bij, al is het alleen maar om het imago van volledig elektrisch rijden een zetje te geven. Daarom doet ook Nissan mee aan de Formule E en wel vanaf het volgende seizoen.

Nissan is een van de merken die zijn Formule E-racewagen voor het seizoen 2018-’19 alvast laat zien, naast Audi en DS Automobiles. Vooral het kleurenschema wordt besproken. Het ontwerp van de auto deed de ontwerpers denken aan een supersonische vogel in volle vlucht. Niettemin is er gekozen voor een livrei die een uiting moet zijn van het Doppler-effect, en daarmee een verbeelding is van snelheid en geluidsgolven.

‘Nissan is trots op zijn reputatie als innovator in de wereld van elektrische mobiliteit met de Nissan LEAF. Dat model heeft wereldwijd al meer dan vier miljard kilometer emissievrij afgelegd. En nu willen wij onze EV-kennis toepassen in de autosport. De nieuwe Formula E-auto tonen we hier voor het eerst aan het publiek en we zijn trots op het kleurenschema van de auto. Dit kampioenschap is een belangrijke testomgeving om onze EV-techniek verder te ontwikkelen. Het feit dat de races in het centrum van grote steden over de gehele wereld worden verreden, maakt onze deelname een perfecte manier om onze filosofie Nissan Intelligent Mobility uit te dragen.’ aldus Jose Munoz, Chief Performance Officer bij Nissan

Ondertussen is het voor de gewone ev-rijder met sportieve ambities nog altijd wachten op de Nissan Leaf Nismo en Nissan Leaf GT.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.