Is dit hoe de toekomst van parkeren eruitziet?

Om klanten een voorproefje te geven van de nabije toekomst heeft Nissan in Yokohama een futuristisch expositiecentrum geopend: het Nissan Pavilion. De opening was eigenlijk gepland tijdens de Olympische Spelen, maar dat feest ging niet door. Vorige week heeft Nissan het Pavilion alsnog geopend.

Wat parkeren betreft hebben de Japanners hier een primeurtje. Ze bieden namelijk de optie aan om te betalen met elektriciteit. Dit is mogelijk dankzij vehicle to grid-laden. De auto kan dan dus niet alleen stroom van het net onttrekken, maar ook terugleveren. Als je hier als bezoeker van het Pavilion gebruik van wil maken, moet je wel een Chademo-stekker hebben.

Nissan is al geruime tijd bezig met vehicle to grid-technologie. Het merk heeft in verschillende landen proeven uitgevoerd met de Nissan Leaf. In 2018 is er in Amsterdam ook een proef geweest met een Leaf die elektriciteit terugleverde aan het net.

Er wordt dus volop geƫxperimenteerd met verhicle to grid. Of en hoe dit in de dagelijkse praktijk toegepast kan worden moet de toekomst uitwijzen.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.