Nissan Leaf
Hoe ziet een toekomstig tankstation eruit? Nissan licht alvast een tipje van de sluier met een speciale video.

In het filmpje zien we het ‘Fuel Station of the Future’-concept. Dat heeft Nissan ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau Foster + Partners. Beroemde ontwerpen van dit bureau zijn onder meer de Gherkin in Londen, het duurzame stedelijke masterplan voor Masdar in de Verenigde Arabische Emiraten, en de Apple Campus in Californië. Het definitieve concept van het tankstation van de toekomst wordt in maart 2016 onthuld.

De 26-seconde durende teaser zegt niet zoveel en daarom zijn de ogen ook gericht op het komende jaar. Wat bedoelt Nissan precies met het tankstation van de toekomst? Opvallend is dat de Japanse autofabrikant de term ‘fuel station’ nog aanhoudt. Dit suggereert dat de conventionele verbrandingsmotor niet helemaal wordt afgeschreven door het merk.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dit gaat niet over brandstof, maar over inductief laden. Niet heel sexy of innovatief, maar het wordt leuk gebracht om het toch een beetje interessant te maken.

‘Fuel station’ wordt waarschijnlijk gebruikt omdat de veranderingen zo al groot en bedreigend genoeg zijn en Nissan niet te ver vooruit wil lijken te lopen op wat de goegemeente kent, het tankstation.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.