Nissan Sylphy
De Nissan Sylphy. Dat is eigenlijk een Leaf die voldoet aan de wensen van de Chinese markt.

Hatchbacks en stationwagons zijn carrosserieuitvoeringen die zijn geknipt voor de West-Europese markt. Elders op de wereld gaat de voorkeur nog uit naar een ouderwetse sedan. Dat is iets wat Nissan ook inziet. De Japanse autofabrikant is dan ook begonnen met de productie van een Leaf sedan. Of eigenlijk de Nissan Sylphy, een auto die is bedoeld voor de Chinese markt.

De auto staat op hetzelfde platform als de Nissan Leaf. De voorzijde heeft het duidelijk herkenbare familiegezicht. Er is dus verwantschap met andere Nissans, hoewel het knikje in de lichtunits vagelijk bekend is van de Toyota Prius III. De aandrijflijn is eveneens bekend van de Leaf. Het rijbereik voor de Chinese tegenhanger komt uit op 338 km volgens officiƫle Chinese meetmethoden. De Sylphy wordt geproduceerd door Nissan en Dongfeng. Het is voor buitenlandse fabrikanten verplicht om samen met een lokale producent een samenwerkingsverband te sluiten.

Ondertussen wordt in Europa vooral naarstig uitgekeken naar de komst van de Nissan Leaf E-Plus, met een groter accupakket dat hopelijk ook actief wordt gekoeld.

Nissan Sylphy achter


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.