Het bericht kon niet uitblijven. Nissan is één van de vele merken die overgaat op elektrische aandrijving.

Al jarenlang wordt de Leading Environmentally friendly Affordable Family car aangeboden. De Nissan LEAF is er sinds 2010 en behoort tot de meest verkochte elektrische auto’s wereldwijd.

Op de thuismarkt wil Nissan het aanbod van volledig elektrische en deels elektrische auto’s behoorlijk gaan uitbreiden. De Nissan Leaf en de verschillende plugins maken in Japan een derde van de verkopen van het merk uit. Dat moet groeien. Onder andere door de komst van een elektrische suv en de buitengemeen compacte, eveneens elektrische Nissan Dayz. Verder lijken er in eerste instantie vooral veel plugin hybrides te komen. Niks ongebruikelijks tot dusver.

In Europa moet in 2022 de helft van de Nissans elektrisch zijn, dat is althans het streven. Ongetwijfeld wordt samengewerkt met Renault en Mitsubishi, gedrieën vormen de merken een alliantie. Uiteraard is het bouwen van ev’s niet meer dan gepast, aangezien de verbrandingsmotor steeds meer aan banden wordt gelegd en in 2030 verkoopverbod wordt verwacht, onder andere in Nederland. (Via: asia.nikkei.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.