Bij de Roadchef Clacket verzorgingsplaats aan de M25 snelweg in het Britse Surrey werd de 1.000ste CHAdeMo snellader in Europa geplaatst.

De snellader kan accu’s van ondersteunde stekkerauto’s* laden van nul naar 80 procent in 30 minuten, geheel gratis. De installatie van dit soort laders heeft een positief effect op de adoptie en het gebruik van EV’s. Noorwegen, de grootste markt voor dit soort voertuigen, zag acht keer zo veel elektrische auto’s gebruik maken van de E18 snelweg binnen 18 maanden na het plaatsen van een CHAdeMO snellader langs de route.

Met het plaatsen van de nieuwste snellader op één van de drukste wegen van Europa, hebben bestuurders uit het westen van Londen toegang tot Kent en de rest van Europa. Jean Pierre Diernaz, EV directeur bij Nissan Europa:

Dit is een grote stap voor uitstootvrije mobiliteit, waardoor een selectie EV’s (waaronder de Nissan LEAF en de toekomstige Nissan e-NV200) hun reis snel kunnen verlengen. Het Britse laadnetwerk groeit snel en via onze partner Ecotricity kunnen klanten hun auto snel en gratis “tanken” met elektriciteit opgewekt uit wind- en zonne-energie.

Het aantal CHAdeMO snelladers in Europa groeit snel. In 2010 waren er nog maar 16 snelladers. Dit aantal nam een jaar later toe naar 155 stuks en 540 in 2010. De 1.000 mijlpaal in 2013 wordt overstegen met een verwachte 1.800 snelladers in 2014. Investeringen in deze ontwikkelingen in de Europese infrastructuur komen van vele partners, waaronder het Zwitserse multinational energiebedrijf ABB, de Franse snelladerfabrikant DBT en de Portugese EFACEC Corporation, gespecialiseerd in elektromechanica.

* Ondersteunde auto’s zijn de Nissan LEAF, Nissan e-NV200, Citroën C-Zero, Mitsubishi i-MiEV, Mitsubishi Outlander PHEV en Peugeot iON.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.