Nissan IMx
De Nissan IMx is een volledig elektrische, crossover concept-car en laat het segment der crossovers nu net grenzeloos populair zijn. Dat leidt er onvermijdelijk toe dat deze suv-achtige gewoon in productie wordt genomen.

Als altijd is het daarbij hopen dat het uiterlijk van de concept-car zoveel mogelijk overeind blijft en er niet te veel compromissen nodig zijn. De Nissan IMx is scherp gelijnd. Wat vouwen in de carrosserie, kleine lichtunits, grote velgen en gedrongen ruiten. Dat ziet er goed uit en is direct ook typisch voor een concept-car.

De IMx was te zien op de Tokyo Motor Show, haast daags voor het doek van de nieuwe Leaf werd getrokken. Die nieuwe Leaf is aanzienlijk scherper gelijnd dan de vorige Leaf, maar het ontwerp is niet direct vooruitstrevend te noemen. Om die reden is het ook afwachten hoe de productieversie van de volledig elektrische crossover eruit gaat zien, wordt dat niet gewoon een Leaf die hoog op de poten staat?

Maar dat de auto op de markt komt is duidelijk en welbeschouwd niet meer dan logisch. Renault, Nissan en Mitsubishi komen met veel elektrische auto’s op de markt en het segment is nogal in trek. De Nissan Qashqai behoort tot de verkooptoppers van de laatste jaren, om maar eens wat te noemen.

Volgens Mamoru Aoiki, directeur van Nissan Design Europe, gaat de productieversie van de IMx zorgen voor de doorbraak van ev’s in Europa. Een stevige uitspraak. Waarbij ook nog maar moet worden afgewacht hoe de concurrentiestrijd met de Hyundai Kona Electric gaat uitpakken. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: Nissan IMx concept-car


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.