Nissan maakte vandaag bekend dat zij de garantie zullen uitbreiden voor de meer dan 10.000 Europeanen die de eerste generatie Nissan LEAF bezitten.

De nieuwe, uitgebreidere garantie dekt een verlies van batterijcapaciteit gedurende de bestaande garantietijd, net zoals dit ook op de nieuwe LEAF van toepassing is.

Met deze uitbreiding geeft Nissan garantie dat de lithium-ion batterij een capaciteit behoudt van ten minste 9 van de 12 strepen, zoals deze op het dashboardmetertje staan. Dit geldt voor 5 jaar of 100.000 kilometer, welke er als eerste komt. Paul Willcox, Senior Vice President Sales en Marketing van Nissan, is verheugd bestaande klanten op deze manier te kunnen verzekeren van Nissans vertrouwen in de technologie:

We bevinden ons in een unieke positie. Meer dan 10.000 klanten in Europa berijden onze volledig elektrische auto en wereldwijd zijn er meer dan 62.000 LEAF-rijders. We ontvangen al meer dan twee jaar feedback over hun ervaringen. Analyse van deze informatie laat zien dat onze accutechnologie, die we met onze partner NEC hebben ontwikkeld en geproduceerd, duurzaam en betrouwbaar is, ook in de dagelijkse praktijk hier in Europa.

We willen de kopers van de eerste Nissan LEAF dezelfde hoogstaande accugarantie bieden als degenen die de nieuwe versie kopen. We weten hoe goed onze accu’s presteren in Europese auto’s en we zijn heel blij met die prestaties. De Nissan LEAF is een revolutionair product. Met de uitgebreide garantie demonstreren we het vertrouwen dat wij in de technologie hebben.

De volledige voorwaarden van de veranderingen in de garantie worden volgende maand per brief bekend gemaakt aan de klanten. Zodra deze ook bij ons bekend zijn, zal er hier een update volgen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.