Nasa nissan leaf
Hoewel er op het eerste gezicht weinig overeenkomsten lijken te zijn tussen autonome auto’s en ruimtevaart, blijken die er wel degelijk te zijn. Genoeg reden voor NASA en Nissan om een samenwerking aan te gaan.

Op het terrein van het onderzoekscentrum van NASA in Californië zal vanaf eind 2015 een vloot autonome Nissan Leaf’s gaan rondrijden. Onderzoekers van zowel NASA als Nissan zullen samewnwerken aan het verbeteren van zowel software en hardware die nodig is om autonoom te kunnen rijden en deze geschikt te maken voor commercieel gebruik. Deze techniek is ook voor NASA interessant omdat het paralellen vertoont met de manier waarop toekomstige marslanders autonoom moeten kunnen werken.

Nissan heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om in 2020 de eerste autonoom rijdende voertuigen te introduceren. Deze moeten niet alleen zelfstandig op snelwegen en andere grote doorgaande wegen kunnen rijden, maar ook in staat zijn om zich autonoom door steden te kunnen verplaatsten. Speciaal voor de ontwikkeling van dit soort systemen heeft Nissan een eigen onderzoekscentrum in Silicon Valley, de regio waar alle grote technologiebedrijven zijn gevestigd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.