Nissan Leaf met windmolens op de achtergrond
Om duurzame energie zo gunstig mogelijk te gebruiken en elektrische Nissans ook in te zetten als ze geparkeerd staan.

Er wordt al succesvol samengewerkt in Denemarken maar nu gaan Nissan en E.On een even officieel als strategisch partnerschap aan. Dit om vehicle to grid-diensten te kunnen aanbieden, hernieuwbare energie op te wekken en te voorzien in energie-opslag. Nissan gelooft erin dat elektrische auto’s kunnen bijdragen aan een verandering van de omgang met energie. De vele elektrische auto’s, met evenzoveel accupakketten die moeten worden opgeladen, kunnen ook wanneer ze geparkeerd staan zinvol worden gebruikt.

Het ecosysteem moet voor alles en iedereen beschikbaar komen. Kantoren, woningen, scholen, wegen en voertuigen moeten verbonden zijn en alles moet draaien op schone en duurzame energie. Vehicle to grid is een essentieel onderdeel. Alleen wanneer auto’s stroom terug kunnen leveren aan het net, is het mogelijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van zonne- en windenergie. Vormen van energie die altijd overvloedig aanwezig zijn. Het is onderdeel van een streven van Nissan naar Intelligent Mobility.

Door Nissan zijn recentelijk al verschillende energie-oplossingen in gebruik genomen. Nissan Energy Solar zet zonne-energie in en zorgt voor de opslag wanneer deze energie niet wordt gebruikt. In Frankrijk wordt er energie-opslag in landelijke gebieden aangeboden, in samenwerking met OKWind, waarmee wordt voorzien in maximaal 75 % van de benodigde energie. In het Verenigd Koninkrijk zijn verschillende vehicle two grid-projecten. In totaal komen er 2.000 laders die auto’s afhankelijk van de behoefte stroom aan het net laten leveren. In eigen land liggen er de nodige zonnepanelen op de eigen gebouwen van Nissan in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.