Meer ruimte in een Nissan e-NV200 XL, mogelijk gemaakt door carrosseriebouwer Voltia.

De naam Voltia is niet nieuw, al enige jaren vergroot de Slowaakse carrosseriebouwer bestelwagens en zorgt voor elektrische aandrijving voor zover niet aanwezig.

Nu gaat een innige samenwerking met Nissan van start. Eerder werd de Nissan e-NV200 al omgebouwd, maar dan onder de naam XL Voltia. Rebadgen was nodig omdat Nissan hiermee officieel niets van doen had. Nissan gaat dit busje in Europa echter via het eigen dealernetwerk verkopen en wel onder de naam Nissan e-NV200 XL Voltia.

In essentie is het een Nissan e-NV200 die lichtelijk gedisproportioneerd is, om meer laadruimte te bieden. Het laadruim slikt nu 8 kubieke meter aan goederen, wat neerkomt op 90 % meer ten opzichte van een onaangepaste e-NV200.

De aandrijflijn is verder gelijk gebleven. De elektromotor levert een vermogen van 80 kW (109 pk) en een koppel van 254 Nm. Er is een accupakket van 40 kWh aanwezig. Hoe de verslechterde luchtweerstand van de XL uitpakt voor het rijbereik, is onduidelijk. Tegelijk is dat vaak weinig relevant, als het gaat om bezorgkilometers zijn de dagafstanden vaak verrassend beperkt.

Nissan verkocht in 2019 in Europa ongeveer 10.000 exemplaren van de gewone Nissan e-NV200. Met de vraag is het dus gunstig gesteld en dat terwijl het elektrische busje behoorlijk in opkomst is en het aanbod steeds ruimer wordt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.