Nissan e-NV200
Er wordt door het Japanse merk een overtuigende keuze gemaakt voor elektrische aandrijving.

We zouden het in Nederland haast vergeten, maar er is meer dan de Nissan e-NV200. Valt de letter E weg en wordt het busje aangeduid met NV200, dan ligt er een benzine- of dieselmotor onder de motorkap. De populariteit van die uitvoeringen op fossiele brandstoffen is tanende en bovendien raakt de NV200 aan het einde van zijn levensduur. Dat heeft tot gevolg dat de gewone NV200 uit Europa verdwijnt, de productie zal worden gestaakt.

De Nissan e-NV200 blijft gewoon leverbaar in zijn huidige vorm. Nissan ziet de verkopen van dat busje zelfs toenemen, dus er zijn weinig redenen om ingrijpende aanpassingen te doen. De Nissan e-NV200 heeft inmiddels een accupakket met een capaciteit van 40 kWh, waarmee in het meest gunstige geval 280 kilometer kan worden afgelegd. De e-N200 is op zijn best in de stedelijke omgeving. Bezorgroutes van 150 tot 200 kilometer vormen daar geen enkel probleem en dat is een afstand waar de gemiddelde koerier bij lange na niet aan komt.

Of de verkoopcijfers op hetzelfde niveau blijven is de vraag. Er is concurrentie op komst van LEVC, maar ook van Citroën en Peugeot. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.