Taxi Electric wordt de eerste taxidienst die de nieuwe, volledig elektrische Nissan e-NV200 in zal zetten.

Taxi Electric rijdt al sinds november 2011 met een EV-vloot die inmiddels bestaat uit 25 Nissan Leafs. Zij waren de eerste Nederlandse taxidienst die de overstap maakte naar volledig elektrisch rijden. Het bedrijf uit Amsterdam heeft al 1,5 miljoen elektrische kilometers zonder problemen afgelegd. Dit succes wordt deze zomer uitgebreid met de komst van de Nissan e-NV200. Oprichter Ruud Zandvliet:

Twee jaar geleden begonnen we met 10 Nissan Leafs. Elke auto reed meer dan 100.000 kilometer en bleek erg betrouwbaar te zijn. Sinds vorige zomer is de vraag naar onze taxi’s sterk gestegen, wat een verdubbeling van de vloot mogelijk maakte. We zijn erg enthousiast over de e-NV200 omdat hij is ontwikkeld om een taxi te zijn. Dit zal onze dienst verbeteren en nieuwe zakelijke kansen bieden.

Taxi Electric is niet de enige die de Nissan e-NV200 op zal nemen in de taxivloot. Barcelona heeft een contract met Nissan getekend om de auto te promoten als taxi voor de Spaanse regio. Productie van de Nissan e-NV200 begint in mei, de verkoop start deze zomer.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als ik al een taxi neem in Amsterdam, dan bel ik Taxi-E 🙂

Wel vind ik het jammer dat de e-NV200 ook maar een 24kWh accu heeft. Het busje is een stuk groter, dus zal ook meer verbruiken.

Het bereik van de Leaf is al niet gigantisch, dus dan is het best jammer dat de e-NV200 dan nog minder ver komt.

Neemt niet weg dat het een mooie ontwikkeling is!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.