Nissan e-NV200
De meest recente Euro NCAP testresultaten laten zien dat niet alle auto’s kunnen voldoen aan de striktere veiligheidseisen.

Zo scoort Nissans nieuwe elektrische e-NV200 Evalia busje slechts drie sterren. Deze tegenvallende score is in eerste instantie te wijden aan de safety assist systemen. De instelbare snelheidsbeperking kan worden overschreven en een lane departure warning system en autonoom remmen ontbreken.

Voor de oplettende bestuurder zijn dit natuurlijk non-problemen, maar ook bij het busje zelf zijn een aantal opmerkingen te plaatsen, met name bij de test met een paal tegen de zijkant en een aanrijding van achteren. Bij een frontale botsing en één van opzij is er niet veel aan de hand, maar wordt het busje op een andere manier geraakt, zullen de inzittenden veel last hebben van hun ribben en nek. Dit is vooral een probleem bij jonge kinderen in een naar voren gericht zitje.

Een voetganger is nooit blij om aangereden te worden, maar zo lang het bij de benen blijft is er niet veel aan de hand. Pas als hij de rand van de motorkap tegenkomt en/of de stijve A-pilaren zal er nog weinig bescherming zijn.

Bekijk de video van de crashtest HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.