Een logische stap na de komst van de nieuwe Leaf, want dat accupakket valt ook prima te gebruiken in andere elektrische Nissans.

De Nissan e-NV200 krijgt dus de bescikking over het accupakket met een capaciteit van 40 kWh. Dat is een toename van 60 % in vergelijking met de huidige e-NV200. Het nieuws werd bekend gemaakt op Nissan Futures 3.0 in Oslo, waar ook de Leaf Nismo werd onthuld. Nu nog heeft Nissans elektrische busje een accupakket van 24 kWh.

Afgezien van het accupakket blijft alles bij het oude. Niet heel erg verwonderlijk, want de Nissan e-NV200 wordt behoorlijk goed verkocht, mede doordat er weinig volledig elektrische alternatieven op de markt zijn. Er is een handvol elektrische bestelauto’s, maar het aanbod van personenbusjes is behoorlijk beperkt. Met het accupakket van 40 kWh is het rijbereik volgens de NEDC-norm 280 km. Dat maakt de auto bijzonder geschikt voor grootstedelijk gebruik.

“Met de grotere range en een voortreffelijk laadvermogen, is de nieuwe e-NV200 de perfecte ‘last mile delivery solution’ voor stedelijke bezorgingen en afhalingen. Gezien de enorme impact van zakelijke bezorgingen en professionele chauffeurs op de luchtkwaliteit en verkeersdrukte, vooral in stadscentra, is bijdragen aan het beperken van de CO2-uitstoot een vitaal onderdeel in het creëren van een duurzamere toekomst”, aldus Gareth Dunsmore, directeur elektrisch rijden bij Nissan Europe.

Laat dus maar komen. Deze elektrische Nissan voor professioneel gebruik, mét het grotere rijbereik. De auto kan voor het einde van het jaar worden besteld, vanaf wanneer wordt geleverd is nog niet bekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.