Nissan toont met de e-NV200 Concept een elektrische bestelwagen, die in de toekomst de strijd moet aanbinden met auto’s als de Renault Kangoo ZE (die nu al op de markt is). Hoewel het nog een concept is, is het de bedoeling dat er vanaf 2013 een productieversie van verschijnt.

Na de Leaf moet dit dus de volgende volledig elektrische troef van Nissan gaan worden. De e-NV200 wordt aangedreven door een LiOn-accupakket, dat is gekoppeld aan een 80kW (109 pk) elektromotor, die goed is voor 280 Nm koppel. Afgelopen jaar werd al begonnen met testwerk bij de Japanse posterijen (en vorige maand in Londen met FedEx), maar vandaag beleeft hij officieel zijn vuurdoop op de Detroit Motor Show. Wat ons betreft een prima ontwikkeling, want posterijen en pakketbezorgers in drukke steden kunnen hier perfect mee uit de voeten, en zorgen zo ook niet voor luchtvervuiling in de doorgaans toch al niet zo schone steden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Jep, dit is een potentiële binnenstadkoning. Denk alleen niet dat ze met de prijs van een Kangoo Z.E. (20.000 euro) kunnen concurreren. Maar deze biedt dan ook net even wat meer ruimte.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.