Nissan start over enkele maanden met de levering van de e-NV200, de volledig elektrisch aangedreven bestelauto. Prijzen beginnen bij 20.578 euro (excl. BTW). De Nissan e-NV200 wordt echter ook leverbaar als personenauto met vijf zitplaatsen.

De tweede elektrische Nissan combineert de veelzijdige transportkwaliteiten van de NV200 met de innovatieve, elektrische aandrijftechniek van de personenauto LEAF. Het resultaat is een auto die zonder plaatselijke uitstoot en geluid goederen en personen vervoert. In het bijzonder voor stedelijk transport zijn dat aantrekkelijke kenmerken. Verder zijn de gebruikskosten zeer gunstig door de geringe onderhoudskosten en de lage energiekosten.

Nissan levert de e-NV200 voor prijzen vanaf 20.578 euro, zo melden ze trots. Dat bedrag is echter exclusief BTW en exclusief de huurprijs van de accu. De tarieven voor accuhuur worden in een later stadium bekend gemaakt. Inclusief de accu levert Nissan de e-NV200 vanaf 25.458 euro (excl. BTW).

Fiscale regelingen
Ondernemers en ZZP’ers kunnen gebruikmaken van een aantal fiscale regelingen bij aanschaf van een e-NV200, zoals de Milieu Investerings Aftrek (MIA). In de vier grote steden en in Arnhem geldt voor taxi’s en bestelauto’s een subsidie van 5.000 euro. In de rest van Nederland geldt een subsidie van 3.000 euro. Omdat bestelauto’s en taxi’s een relatief grote bijdrage leveren aan de luchtverontreiniging in steden, zijn deze subsidieregelingen in het leven geroepen. Daarom doet Rotterdam er 6.500 euro bij als er een oude diesel voor wordt gesloopt.

De e-NV200 heeft een actieradius van 170 kilometer (NEDC). Opladen tot 80% kan in dertig minuten bij gebruik van een 50 kW-snellader.

Transportkwaliteiten
De transportkwaliteiten van de elektrobesteller zijn identiek aan die van de versie met benzine- of dieselmotor. Het laadvolume bedraagt 4,2 m3, het laadvermogen komt op bijna 800 kilo. In de laadruimte passen twee europallets. De schuifdeuren links en rechts en de grote achterdeuren zorgen voor een goede toegang tot de laadruimte. Bovendien heeft de e-NV200 een draaicirkel van slechts 10,6 meter. Deze kwaliteiten maken de e-NV200 uitermate geschikt voor bijvoorbeeld stadsdistributie.

Nissan levert dit model ook als personenauto onder de naam Evalia. De prijzen hiervan maakt Nissan later bekend. Nissan start de levering in de zomer. Het Amsterdamse Taxi Electric zet als eerste taxibedrijf ter wereld de e-NV200 Evalia in.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.