Nissan heeft in Tokyo drie lichte bedrijfswagens onthuld, het zijn allemaal variaties van de Atlas F24 vrachtwagen welke oa een geavanceerde accu en andere technologieën uit de LEAF gebruiken.

De trucks zijn onderdeel van de Nissan’s Light Commercial Vehicles (LCV). Zo is er de e-NT400 ATLAS (foto), de ATLAS F24 Refrigerator Van (met Li-ion Battery) en de ATLAS F24 Power Supply Truck. De E-NT400 is volledig elektrisch en heeft een actieradius van 100 kilometer (62 mijl). De “Refrigerator Van” gebruikt een lithium ion accu, ontwikkeld door 4R Energy Corporation, om de vracht te koelen. Tot slot is er de ATLAS F24 Power Supply Truck met een bizarre 72-kWh accu (dat zijn drie Leaf units) waarbij de hoeveelheid elektriciteit vergelijkbaar is met het 24-uurs verbruik van een 20-persoons kantoorruimte.

Een filmpje van die drie trucks is te zien op autojunk.nl.

Overigens is Nissan in juli dit jaar gestart met wereldwijde praktijktests van elektrisch aangedreven bedrijfswagens. De voertuigen zijn gebaseerd op Nissans compacte bedrijfswagen NV200. Met de tests wil Nissan zijn leidende positie op het gebied van elektrisch aangedreven voertuigen versterken.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.