De drie EV-modellen van Nissan – de LEAF, een luxere Infiniti-versie hiervan en het elektrische NV200 busje – krijgen er twee neefjes bij.

Om welke nieuwe EV-modellen het hier gaan en wanneer deze geïntroduceerd zullen worden is nog niet bekend. Wel laat het zien dat Nissan een mooie toekomst voor elektrisch rijden ziet en hier ook graag op in wil spelen. “We hebben niet bekend gemaakt wat de modellen zullen zijn, maar we hebben plannen voor vijf”, zei Carla Bailo, senior vicepresident Onderzoek en Ontwikkeling bij Nissan Amerika. “De anderen komen ter zijner tijd.”

De toekomstige Nissan EV’s zullen gebruik maken van inductief laden, waarmee de accu draadloos van stroom wordt voorzien. De gebruiker hoeft alleen te zorgen dat het laadplatformpje onder de auto ligt en de computer doet de rest. Bailo: “Zodra de technologie klaar is, zullen wij het voor onze merken gaan gebruiken.”

Inductief laden zal voor het eerst worden geïntroduceerd bij de Infiniti EV. Omdat de techniek nog niet goed genoeg wordt geacht, wordt deze sedan nog even uitgesteld. Wel moet de Europese productie van de elektrische NV200 – met stekker – later dit jaar op gang komen. (Via Automotive News Europe)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.