Zwalkend beleid van de Chinese overheid en het coronavirus liggen hieraan ten grondslag.

NIO is helaas nog niet actief op de Europese markt. Ooit ging een NIO EP9 heel hard over de legendarische Nürburgring en dat was het wel zo ongeveer. Het wachten op publiekstrekkers als de NIO ES6 en ES8 duurt intussen erg lang, terwijl deze ev’s beslist in zwang zouden raken, als ze verkrijgbaar zijn.

Of die auto’s ooit nog naar ons continent komen is intussen de vraag, want de financiële positie van NIO is belabberd. Het is toch al lastig om een nieuw merk van de grond te krijgen en dan helpt het goeddeels wegvallen van subsidies van de Chinese overheid uiteraard niet mee. Verder is de autoverkoop ook in China grotendeels stilgevallen als gevolg van het coronavirus. In januari zijn de autoverkopen met 18 % teruggevallen, voor elektrische auto’s geldt zelfs een afname van 54,4 %.

NIO uit openlijk twijfels over de eigen toekomst. Bij de presentatie van de jaarcijfers is gemeld dat er voor 139 miljoen euro (1.056,3 miljoen yen) aan liquide middelen beschikbaar is. Dat is eenvoudigweg te weinig. Er lijkt dus naarstig te moeten worden gezocht naar investeerders die brood zien in dit merk. (Via: reuters.com)

Beeld: NIO ES8


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.