NIO ES6
De Chinese bouwer van elektrische auto’s heeft serieuze plannen op de Europese markt.

NIO is een van de merken die in Europa geen enorme bekendheid geniet, een recordpoging met de EP9 op de Nürburgring ten spijt. Daar gaat zonder twijfel verandering in komen als de auto’s van NIO gewoon verkrijgbaar zijn in Europa. Binnen vijf jaar is het zo ver.

Vooral van de NIO ES6 wordt veel verwacht. Die volelektrische suv kan de concurrentie aangaan met auto’s als de Audi e-tron, Mercedes EQC en Jaguar i-Pace, hoewel het afwachten is of de ES6 serieus wordt genomen als tegenstander van de ev’s van gevestigde Europese autobouwers.

De NIO ES6 heeft in China een vanafprijs van omgerekend € 47.000. Dat is alvast interessant. Verder komt de auto ook met prima waarden voor de dag: de meest krachtige elektromotor levert 400 kW (544 pk) en een koppel van 725 Nm en er kan worden gekozen uit een accupakket van 70 of 84 kWh. Met de hooggeplaatste eenheden voor de dagrijverlichting en de driehoekige koplampen doet de auto overigens wel wat denken aan de waterstofaangedreven Hyundai Nexo.

NIO levert ook een grotere suv, de ES8. Verder is het merk actief in de Formule E. Of er veel nieuwe modellen op de rol staan is onduidelijk. In Europa is er in ieder geval veel behoefte aan betaalbare ev’s, er is wat dat betreft een leegte op te vullen. (Via: automobilwoche.de)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.