Is de kloeke suv binnenkort te bewonderen in de gemiddelde vinex-wijk?

De buitenlandse expansie van Nio lijkt dan toch op gang te komen. In september is de verkoopstart in het ev-ontvankelijke Noorwegen, de rest van Europa moet volgen. Een onmisbare horde is nu genomen; de Europese typegoedkeuring van de Nio ES8 is een feit. Dat betekent dat de auto verkocht mag worden en het is toegestaan de auto in Europa te produceren.

Het is de bedoeling van Nio om gelijk ook een aantal diensten aan te bieden. Zo komen er een Nio Houses, waar losjes aan autoverkoop wordt gedaan en de plek is voor service, wordt de Nio-app ontwikkeld en zullen Power Swap Stations verrijzen waar accupakketten worden gewisseld, voorts is Nio Life een brand dat mode verkoopt. Het past in de gedachte van clubvorming rondom een automerk, iets wat bijvoorbeeld Lynk & Co ook doet.

Het topmodel is de Nio ET7, waarmee de concurrentie wordt gezocht met de Tesla’s van deze wereld, terwijl de behoeftige consument ook gewilde crossovers mag verwachten. Voor zover onbekend, Nio is een Chinese autobouwer. Juist uit China kunnen veel ev’s worden verwacht, waarvan de kwaliteit zienderogen zal toenemen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.