NIO ES8 voor
Meer elektrisch suv-nieuws van de Shanghai Motorshow. Ook NIO komt met een kloeke suv, geschikt voor de hele familie.

Je kunt er namelijk met zeven in. Het chassis en de carrosserie worden beide geheel uit aluminium opgetrokken. De auto is zowel voor als achter voorzien van een elektromotor en heeft dus vierwielaandrijving. Dat zien we tegenwoordig wel eens anders bij een suv. Actieve luchtvering moet bijdragen aan een hoge mate van comfort.

De auto is in eerste instantie bedoeld voor de Chinese markt. De fabrikant is niet over één nacht ijs gegaan laat het gras er niet over groeien. Duizend mijl werd er afgelegd op verschillende veelvragende locaties.

De NIO ES8 ziet er wat mij betreft gewoon goed uit. De auto heeft een eigen uiterlijk, is langgerekt wat de nodige binnenruimte suggereert. De voorzijde-met-de-wenkbrauwen heeft wel wat weg van de C4 Cactus. De auto meet 4,98 m en heeft een wielbasis van meer dan 3 m. Een verwisselbare batterij moet het afleggen van lange afstanden versimpelen. Dat principe is bij Renault nooit van de grond gekomen en het praktisch nut ontgaat me eerlijk gezegd, gezien de steeds beter wordende snellaadinfrastrucuur. Verdere specificaties zijn niet bekend gemaakt. Later dit jaar is de officiële presentatie en gaat ook de productie van start.

Misschien dat de volledig eletrische suv toch een sub-categorie gaat worden. Gezien de populariteit van het segment kan het haast niet anders.

ES8 aan de achterkant

ES8 interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Duizend mijl werd er afgelegd op verschillende veelvragende locaties.” Einde citaat.

Ik mag toch hopen dat ze meer getest hebben dan duizend mijl…
Anders zijn de kinderziektes er nog lang niet uit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.