Nio EP9 op het circuit
NIO dat is het Chinese automerk dat al een tijdlang in opkomst is.

De automarkt voor volledig elektrische auto’s is behoorlijk interessant, zeker wanneer er een sterk geloof aan de dag wordt gelegd in opkomende fabrikanten. Daaronder NIO, Faraday Future en Lucid Motors. Dat zijn stuk voor stuk fabrikanten die potente ev’s beloven die de gemiddelde Tesla het leven zuur kunnen maken, afgezien dan van de nieuwe Roadster die buitenaardse specificaties belooft en ook al niet op de weg is te zien. NIO is van plan om te komen met de autonome EVE en een suv genaamd ES8. De laatste moet eind dit jaar op de markt worden gebracht.

De sportwagen is uiteraard het leukst. Deze EP9 heeft als eens autonoom en op een imposant tempo over een circuit in Texas gereden en is ook goed voor een record op de Nürburgring. Een elektrische alleskunner? De praktijk zal het leren, ooit. Tot die tijd is er een demo op verschillende evenementen te zien. De NIO EP9 zal zijn opwachting maken op het Goodwood Festival of Speed, bij het Goodwood House in West Sussex, Engeland. Een jaarlijkse heuvelklim met een lengte van 1,86 km, negen bochten en 92,7 hoogtemeters.

De auto zal worden bestuurd door Peter Dumbeck, die de EP9 ook over de Nürburgring stuurde. Nio brengt ook zijn eigen Formule E-wagen mee. De Nio 004, die echter alleen stationair te bewonderen is.

Vorig jaar was een ander pre-productiemodel te zien op Goodwood. De London cab, die inmiddels daadwerkelijk wordt ingezet voor het betere taxiwerk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.