NIO EC6
De grote vraag luidt wanneer die naar Europa wordt gehaald, het gaat om een auto die hier te lande in de smaak zou kunnen vallen.

NIO is een Chinese fabrikant van premium ev’s. Dat lijkt werkelijk een terechte aanduiding te zijn, de auto’s steken goed in elkaar en bedienen niet bepaald het laagste marktsegment. De NIO ES8 en ES6 waren er al, daaraan is nu de crossover NIO EC6 toegevoegd.

Tot de concurrenten van de NIO EC6 kunnen auto’s als de Tesla Model Y en Ford Mustang Mach E worden gerekend. De specificaties van de NIO EC6 geven geen reden tot klagen. Twee elektromotoren met elk een vermogen van 160 kW (218 pk), of één elektromotor met 160 kW (218 pk) en de ander zelfs met 240 kW (327 pk) bieden een vermogenssurplus, de tweemotorige configuratie zorgt ervoor dat vierwielaandrijving een vanzelfsprekendheid is.

Op batterijgrootte is geenszins beknibbeld. Er is een accupakket beschikbaar met een capaciteit van 74 kWh, maar ook een accupakket met een capaciteit van 100 kWh. Met het grootste accupakket haalt de NIO EC6 een rijbereik van 615 km. Het helpt dat de luchtweerstand laag is, de Cw-waarde bedraagt 0,27.

De auto is gepresenteerd op de NIO-dag, wat de schijn heeft een soort fanclubdag te zijn. Een andere aankondiging is dat de NIO ES8, de grotere suv, eveneens de beschikking krijgt over een 100 kWh-accupakket. Verder wordt in China een laadpunt voor thuisgebruik aangeboden die net als een snellader werkt op gelijkstroom en een bescheiden vermogen van 20 kW levert. Het is geen vergelijk, maar een ultra-snellader kan meer dan het tienvoudige leveren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.