nimbus concept e-car
Voor wie de jaren ’60 nog eens wil overdoen zonder de verstikkende uitlaatgassen van een Volkswagen T1 busje, kan straks terecht bij Nimbus.

De Braziliaanse designer Eduardo Galvani tekende het schattige, elektrische minibusje met offroad mogelijkheden. Een 130 kW elektromotor moet de lichtgewicht constructie van koolstofvezel, aluminium en titanium vooruit bewegen met twee- dan wel vierwielaandrijving, terwijl de inzittenden een goed uitzicht hebben uit de grote ramen.

Ideaal voor de avonturier, op het dak liggen zonnepanelen om de accu overdag bij te laden. Mocht dit niet voldoende zijn, is er nog altijd een range extender aan boord om zelfs in de meest afgelegen gebieden nog vooruit te kunnen komen.

Ook de (klein)kinderen kunnen mee in het busje zonder zich te moeten ergeren aan hun “terugkeer naar de natuur”. Aan boord vinden we namelijk een WiFi hub, USB poorten en een 7 inch tablet PC in het dashboard. Onderweg dient de laatste als informatiebron voor de reiziger met navigatie en weerstation voor zowel buiten als binnen de auto. Wordt er tijdens een stop buiten gemediteerd, kunnen de kids stil spelletjes spelen op de tablet. Een win-win situatie voor de hele familie.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.