Truck
Een gestroomlijnde, semi-elektrische truck. Vinden we dat wat?

Het concept is afkomstig van Nikola Motor Company. Een nieuw bedrijf dat zich gaat specialiseren in het bouwen van elektrische auto’s. Ze opereren vanuit Utah in de Verenigde Staten. De semi-elektrische truck, dat luistert naar de naam Nikola One, oogt imposant.

De rode truck wordt aangedreven door zes elektromotoren. Daarnaast is er een lithium batterijpakket van 320kWh aanwezig. Een turbinemotor zorgt voor extra power. Het vermogen van de Nikola One bedraagt dan ook een indrukwekkende 2000 pk. De turbinemotor houdt de boel draaiende waardoor je volgens de fabrikant zo’n 1900 kilometer ver kunt komen.

Het is vanaf heden mogelijk om een bestelling te plaatsen bij het Amerikaanse bedrijf. Op wat computerplaatjes na is er nog weinig te zien van de truck. Een rijdende protoype moet later dit jaar klaar zijn. De semi-elektrische One zal een prijskaartje van 375.000 dollar gaan krijgen.

Interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nikola? Naar Tesla?

Ten eerste schrijft de eenhedenpolitie een prent uit voor het gebruiken van kWh i.p.v. kW voor het vermogen van de motoren.
Ten tweede: de 320 kWh heeft betrekking op de in de vrachtwagen aanwezige accu. 2000 pk-tjes vertalen naar net geen 1500 kW en dat verdeelt over 6 elektromotoren betekent dus net geen 250 kW per stuk. Ervaringen dat systeemvermogen niet direct in individueel motorvermogen vertaalt kan worden zou kunnen betekenen dat de motoren individueel meer vermogen hebben.
Ten derde mis ik het feit dat de truck niet kan inpluggen en een turbine heeft die op aardgas draait.
Ten vierde

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.