Nikola One
Een grote switch voor de rode truck.

Nikola Motor Company kondigde eerder dit jaar de elektrische Nikola One aan. Een semi-elektrische truck die zou worden aangedreven door zes elektromotoren en een turbinemotor. Het bedrijf had naar verluidt duizenden bestellingen ontvangen, maar de plannen zijn nu omgegooid.

In plaats van een semi-elektrische aandrijflijn wordt de vrachtwagen nu aangedreven door middel van waterstof. Een ingrijpende en opmerkelijke verandering. De firma spreekt over een range van maar liefst 1930 kilometer. Het zou hier gaan om een brandstofcel van 800V.

De transformatie is opmerkelijk te noemen. De startup heeft tot nu toe nog geen truck klaar, maar we houden onze oren gespitst. Nikola Motor Company zegt over enkele weken met meer nieuws te komen omtrent het project. Mensen die reeds een bestelling hebben geplaatst moesten destijds een aanbetaling van 1.500 dollar overmaken. 7000 orders waren goed voor een waarde van 2,3 miljard dollar. Het is afwachten of de klanten nu afzien van de Nikola One, aangezien waterstof minder populair is in vergelijking met een elektrische aandrijflijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.