Driemaal raden wat de gedoodverfde concurrent is.

Nikola Badger

Vanzelfsprekend is dat de Tesla Cybertruck, de game changer op de oerconservatieve Amerikaanse pickupmarkt. Niettemin is elektrisch rijden ook hier in opkomst en niet alleen onder nieuwkomers.

De Nikola Badger is een waardevolle toevoeging aan het aanbod van binnenkort verkrijgbare pickups. Uiteraard is Nikola bekend van de vrachtwagens die, met dank aan onalledaagse aandrijfvormen, onderscheid bieden ten opzichte van de concurrentie; waterstof of elektrisch is de norm. Dat is bij de Nikola Badger niet anders. Een pickup die net als de Cybertruck vrij onverwoestbaar beoogt te zijn. Met een vermogen van 665 kW (906 pk) en een koppel van 1329 Nm is er weinig reden tot klagen, dat lijken haast onbruikbaar hoge waarden.

Er wordt alvast meegedeeld dat de productie wordt uitbesteed aan een andere partij, het is nog niet bekend welke dat is.

Verder kan de auto zowel worden geleverd met een aandrijflijn die waterstof en elektrisch combineert, als met elektrische aandrijving. In het eerste geval komt het rijbereik uit op ongeveer 960 kilometer, in het tweede geval komt de actieradius uit op 480 kilometer, door het accupakket van 160 kWh.

In september 2020 wordt de Nikola Badger voor het eerst aan het publiek getoond, later moet blijken wanneer de productie van start gaat.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.