Shell Eco-marathon
De Shell Eco Marathon wordt in de Verenigde Staten, Europa en Azië gehouden, maar niet in Afrika. Daarom reist een team van een Nigeriaanse universiteit af naar Nederland om deel te nemen aan de Europese editie van de zuinigheidswedstrijd.

Een groep studenten aan de Ahmadu Bello Universiteit in Zaria, Nigeria, heeft in vijf maanden tijd een zuinige en duurzame auto gebouwd. Het vehikel is gebouwd met enkel lokale onderdelen en materialen. Niet alle onderdelen zijn echter zelf gemaakt, zo komen de wielen van bromfietsen en komen sommige elektronische componenten uit oude computers. Wat voor krachtbron de Nigeriaanse auto heeft, is niet bekend.

Volgens afdelingsleider Dr. Mohammed Dauda zijn ze door de Nigeriaanse tak van Shell gevraagd deel te nemen aan de Shell Eco Marathon. De Europese editie van deze jaarlijkse zuinigheidswedstrijd wordt dit jaar in Nederland gehouden. In mei is het zover en mogen de Nigerianen zich gaan meten met tegenstanders van Europese universiteiten en hoge scholen. Benieuwd naar de looks van de Afrikaanse inzending? Een foto van de gestroomlijnde inzending (zonder ramen?) vindt je de website allAfrica.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik wil niet de milieu-activist uithangen, maar dit is toch ironie ten top.

Eerst een land leegroven van grondstoffen, de boel totaal vervuild achterlaten, vervolgens met een f***ing fooi je ‘morele verplichting’ betalen en dan ‘Nigeria doet mee aan Shell Eco Marathon’. Het lijkt wel cabaret.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.