Tesla Model X
De fameuze Autopilot is weer wat verder verbeterd. Zodat de geavanceerde rijassistent feillozer te werk gaat en de auto haast laat voortglijden zonder dat de bestuurder er erg in heeft.

Niettemin wordt de Autopilot met de nodige scepsis bekeken. Het gaat zeker niet altijd goed. Sterker nog, er zijn meerdere ongelukken gebeurd met Tesla’s terwijl de Autopilot aanstond. Soms ook met een desastreuze afloop. Er kan nog zo worden gewaarschuwd voor de gevaren, dat betekent niet dat er altijd wordt geluisterd. Het is alsof er wordt gewaarschuwd voor wolven die er haast nooit zijn, behalve net die ene keer. Meestal is de Autopilot namelijk een dienstbare assistent, maar een kleine fout is snel gemaakt. Daarin verschilt een echte bestuurder niet van een computer die verantwoordelijk gemaakt voor het besturen van de auto.

Maar Tesla zou Tesla niet zijn als er niet doorlopend verbeteringen worden gedaan. Binnenkort wordt versie 9 van de Autopilot uitgebracht. Updaten kan ditmaal niet over the air (OTA), een bezoek aan een plaatselijk service center is dus nodig. Er moet namelijk een nieuwe chip in de auto worden geplaatst, die meer rekenkracht heeft.

Wat de vernieuwde Autopilot precies brengt is niet duidelijk. Wel komt het moment dichterbij dat de Tesla zelfrijdend is. Die functie is namelijk gewoon als optie beschikbaar, dat is de geavanceerde Autopilot waarvoor op de Model S en X een bedrag van € 5.300 wordt gevraagd. Vier camera’s en twaalf ultrasone sensoren moeten ervoor zorgen dat er niks relevants wordt gemist dat nabij de auto gebeurt. (Via: greencarreports.com)

Foto: Tesla Model X door @diederik888 op Autojunk


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.