Toyota C-HR Concept
De Toyota Prius heeft zich in vijftien jaar ontwikkeld tot een begrip, niet alleen vanwege zijn pioniersrol als hybride, ook vanwege zijn veelbesproken styling.

Met name de eerste generatie Toyota Prius kon de handen niet op elkaar krijgen, het ontwerp was simpelweg te onconventioneel en volgens velen simpelweg niet mooi genoeg. Hoewel generatie twee en drie wat behoudender zijn vormgegeven, wordt er nog regelmatig afgegeven op het ontwerp.

Toyota-CEO Akiyo Toyoda heeft sinds zijn aantreden vijf jaar terug spannend design en dynamische rijeigenschappen hoger en hoger op de agenda gezet. Toen het oorspronkelijke design van de vierde generatie Toyota Prius af was, zouden de hoge heren het eind vorig jaar hebben weggestemd wegens ‘te sober’, aldus Automotive News. Pas in april van dit jaar zou het aangepaste ontwerp zijn goedgekeurd, waardoor de komst van de nieuwe Prius met enkele maanden vertraagd is.

Volgens de geruchten zou de Prius trekjes krijgen van de C-HR Concept die Toyota afgelopen jaar op de autoshow van Parijs liet zien. Designtrekjes van de Mirai zullen we op de Prius niet terugvinden, de waterstofauto van Toyota moet onderscheidend blijven en zijn design krijgt geen navolging op andere Toyota’s. Daar kunnen we niet rouwig om zijn.

In plaats van in het voorjaar van 2016, kunnen we de hybride Toyota nu in de zomer van 2016 verwachten. Waarschijnlijk zal er een groter onderscheid komen tussen de hybride versie en de plug-in, waarbij de eerste wat sportievere styling krijgt, terwijl de plug-in iets soberder wordt gehouden. Daarnaast bestaat de kans dat voor de hybride met aluminium plaatwerk wordt gewerkt, terwijl de plug-in met behulp van kunststof nog lichter wordt gemaakt.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.