Toyota geeft de eerste officiële foto’s van de volledig nieuwe Toyota Auris vrij. Het merk biedt de nieuwe Auris vanzelfsprekend weer aan als populaire Full Hybrid, die in ons land 14 procent fiscale bijtelling zal hebben. De nieuwste generatie beleeft op donderdag 27 september zijn werelddebuut tijdens de Autosalon van Parijs. In 2013 zal ook een Auris Wagon gelanceerd worden.

Volgens Toyota straalt de nieuwe Toyota Auris zelfvertrouwen uit en heeft een kenmerkende, in tweeën gedeelde grille. Met de scherp gelijnde koplampen en de LED dagrijverlichting heeft de nieuwe Auris een duidelijke identiteit. De luchtweerstand (Cw-waarde: 0,28) die het gevolg is van het gestroomlijnde silhouet, draagt bij aan een lager brandstofverbruik. Tegelijkertijd is hiermee de CO2-emissie verder teruggedrongen. De materialen in het ruime interieur bestaan onder meer uit zachte oppervlakken en zilverkleurige accenten. Een voor het C-segment zeer groot panoramisch dak zal leverbaar zijn.

Lager gestileerd
De nieuwe Toyota Auris is maar liefst 55 mm lager dan het huidige model wat zorgt voor een krachtiger uitstraling. De lengte is met 30 mm toegenomen en bedraagt 4.275 mm. Zowel de breedte (1.760 mm) als de wielbasis (2.600 mm) bleven gelijk. De achterpassagiers profiteren echter van meer knieruimte en de bagageruimte is toegenomen tot 360 liter. En omdat de batterij van de Auris Full Hybrid onder de achterste zitplaatsen is geplaatst, beschikt de Full Hybrid over een even groot bagageruim als de conventioneel aangedreven versies.

Lager zwaartepunt
Doordat Toyota lichter en sterker staal toepast, is het gewicht van de Auris tot 40 kilo verlaagd in vergelijking met de vorige versie. Dit terwijl de carrosseriestijfheid volgens Toyota toenam met 10 procent. En door de aangepaste stuurinrichting, het lagere zwaartepunt en de aangepaste wielophanging zijn de rijeigenschappen naar een hoger plan getild. De nieuwe Auris rijdt daardoor dynamischer, maar nog altijd met een gezonde dosis comfort.

In Nederland wordt de Auris leverbaar met de 1,3- of 1,6-liter benzinemotor, de 1,4-liter of 2,0 liter dieselmotor of de 1,8-liter Full Hybrid aandrijving – standaard met CVT-automaat. Deze laatste versie valt in de voor de leaserijder lagere bijtellingscategorie van 14 procent – ook in 2013. De hybridevariant zal ongetwijfeld de meest verkochte uitvoering worden.

De nieuwe Toyota Auris maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs die op zaterdag 29 september zijn deuren voor het publiek opent.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik had op een Plug-in versie gehoopt 🙁 Dan had ik mijn huidige Auris hybrid ingeruild!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.